BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇİFTÇİLERE “SULUK” DESTEĞİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarımsal Üretimin Desteklenmesi amacıyla çiftçilere Sıvat (Suluk) dağıtımı yapıldı. Her zaman çitçileri desteklediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, içerisinde tarımsal ürünlerinin satışının yapılacağı Şanlıurfa Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi ŞATEM kuracaklarını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının koordinesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin destekleriyle Şanlıurfalı çiftçilere Sıvat dağıtımı yapıldı.
Eski Havaalanı Hassas Tarım Merkezinde düzenlenen sıvat dağıtım törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Metin Esen, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyyüpoğlu, GAP BKİ Başkanvekili Doç. Dr. Nusret Mutlu, Şanlıurfa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Eyyüpoğlu, ile çok sayıda çiftçi katıldı.
BAŞKAN BEYAZGÜL:” ŞANLIURFA TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLDUĞU GİBİ TARIMDA DA OLACAK”
Şanlıurfa’da bu yıl içerisinde 100 bin adet isot fidesi dağıttıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’ Şanlıurfa tarımın kalbi konumunda bulunuyor. Pamuğun, buğdayın, fıstığın, üzümün, Karacadağ Pirincinin, Birecik Patlıcanının ve kendine özgü birçok tarımsal ürünün merkezi Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa nasıl turizmde cazibe merkezi ise tarımda da cazibe merkezi konumuna getirmek için çalışacağız.
BAŞKAN BEYAZGÜL:” ŞANLIURFA AKILLI TARIM UYGULAMALARI EĞİTİM MERKEZİNİ KURUYORUZ”
Tarımın kalbi Şanlıurfa’da Çiftçileri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Beyazgül” Fıstık işleme tesislerimizi kuruyoruz. Böylece Türkiye’nin en çok fıstık yetiştiren Şanlıurfa’da çiftçimizin ürettiği fıstıkları kendi tesislerimizde işleyeceğiz. Şanlıurfa’da akıllı tarım uygulamaları eğitim merkezini kuruyoruz. Bu merkezde zeytinyağı işleme tesisi, fıstık işleme tesisi, akıllı sulama tekniği, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, soğuk hava deposu, hayvansal ürünler işleme tesisi, süt, sadeyağ, peynir ve daha birçok tesisin içinde olacağı bir tarım külliyesi kuruyoruz. Ayrıca kısa adı ŞATEM olan bu tesisin içerisinde tarımsal ürünlerin satışının yapılacağı tarım çarşısı da bulunacaktır. Fırat’a, bereketli tarım topraklarına ve verimli güneşe sahip olan bu şehrin tarımda da rakibi yoktur” diye konuştu.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye’mizin ve diğer kuruluşlarımızın destekleriyle güzel bir proje daha hayata geçirilmiş oldu. Yaklaşık bin çiftçiye sıvat dağıtımı yapılmış olacak. Çiftçilerimiz için son derece önemli olan bu ekipmanları çiftçilerimize sağlamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.
GAP BKİ Başkanvekili Doç. Dr. Nusret Mutlu” Hayata geçirilen projeyle çiftçilerin meralarda hayvanlarını istedikleri zaman istedikleri miktarda su verebileceklerini aktardı.
Şanlıurfa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Eyyüpoğlu ise çiftçilere yönelik desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kuruduğu sera alanına domates fidesi dikimi yaparak ata tohumu buğday ekimi gerçekleştirdiler.
“Hayvancılıkta Su Tüketiminin Sıvatlarla Ad Libitum Olarak Meraların Cazibesini Artırmak Projesi” kapsamında Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye, Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Viranşehir, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Halfeti, Birecik olmak üzere 13 ilçede 219 mera bölgesi tespit edildi. Bu alanlar için toplam 790 adet sıvat dağıtımı yapıldı.