GAP’IN BAŞKENTİNDE BİÇERLER KONTAK KAPATTI
Şanlıurfa’da Mısır hasadının başladığı şu günlerde akaryakıt zamlarını protesto etmek için bir araya gelen biçerdöver sahipleri anahtarlarını bırakarak kontak kapattı.
FATMA KEBER / ŞANLIURFA
Yapılan akaryakıt zammı ve Ziraat Odasının kestiği dönüm başı biçer fiyatını yetersiz bulan mısır beceri sahipleri kontak kapatarak yapılan zamlardan dolayı çalışmama kararı aldı.
Ziraat Odası’nın kestiği fiyat 36 TL fiyatın kendilerini kurtarmadığını belirten 30 Biçerdöver sahibi 50 TL fiyat verilmesini istiyor.
GAP’ın başkentinde Şanlıurfa’da, biçerdöver işi yapan vatandaşlar son günlerde arka arkaya gelen akaryakıt zamlarını protesto etmek için bir araya geldi. Zamlardan dolayı çalışamaz hale geldiklerini belirten biçerdöver sahipleri seslerini duyurabilmek ve zamları protesto etmek için kontak kapattı.
GELEN ZAMLARDAN DOLAYI ÇALIŞAMAZ OLDUK
Yaklaşık 30 çekici sürücüsünün katıldığı protestoda, grup adına konuşan Fethullah Büyükaslan, “Son zamanlarda gelen zamlardan dolayı çalışamaz olduk. Ziraat Odası’nın kestiği fiyat 36 TL benim biçerim 2 milyon TL ediyor. Bizi kurtarmıyor. Mazot 8250 TL olmuş. Bu yüzden biz birçerdöver sahipleri olarak kontakları kapattık. Yaklaşık 30 Biçerdöver kontak kapatmış durumda. Biçerdöver sahipleri olarak 50 TL fiyat verilmesini istiyoruz.
BÖLGEDE HİÇ BİÇERDÖVER ÇALIŞMIYOR
Yetkililer ile görüştük bize net cevap vermediler. Bekleyin dediler. Şu anda Şanlıurfa özellikle Harran, Akçakale bölgesinde hiçbir biçerdöver çalışmıyor. Hepsi kontak kapatmış durumda” dedi.
BİÇERDÖVER SAHİPLERİ VE ÇİFTÇİLER KENDİ ARALARINDA ANLAŞSIN
Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan’da yaptığı açıklamada, “Biçerdöver sahipleri kendi aralarında anlaşıp bir fiyat belirlemeleri lazım. Buna göre görüşmeler yapılabilir. Biz 36 TL fiyat biçmişiz. Kurum olarak yeniden bir fiyat alıp onu belirleme gibi bir düşüncemiz yok. Geçen yılki fiyat 31 TL idi bu yıl 36 TL oldu. Biz bu fiyatı verirken Biçerler Dernek Başkanını çağırdık gelmedi. Çiftçi ile biçerdöver sahipleri arasındaki pazarlığa kimse müdahale edemez. Biçerdöver sahipleri ve çiftçiler kendi aralarında anlaşsın.” Dedi.