TAŞIKARA BARAJINDA SONA GELİNDİ
Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajında, Baraj gövde kazıları, su alma yapısı, kondüvi, enjeksiyon, ve gövde inşaatının %80 oranında tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Baraj gövde dolgu imalatlarına devam edilmektedir. Dedi.
DSİ, Şanlıurfa iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTTİĞİ İÇİN GÖÇÜ ÖNLÜYOR
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
3 BİN 50 DEKAR TARIM ARAZİSİNİN SULANACAK
Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 3 bin 50 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.
ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 5.687.598 TL KATKI SAĞLAYACAK
Baraj gövde kazıları, su alma yapısı, kondüvi, enjeksiyon, ve gövde inşaatının %80 oranında tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Baraj gövde dolgu imalatlarına devam edilmektedir. Dolusavak imalatları ile vana odası imalatları yapılacaktır. Temelden yüksekliği 38,25 metre ve su depolama kapasitesi 3,144 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajının tamamlanması sonucunda 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.687.598 TL katkı sağlanması hedeflendiğini” söyledi.